Geplaatst op

Babykamer – wanneer moet je beginnen met inrichten?

Babykamer

Een kleintje staat op het punt geboren te worden en de aanstaande ouders kunnen niet wachten om alles klaar te maken voor de baby. Er is geen vaste tijd voor het inrichten van de babykamer – het is een proces. De kinderkamer loopt steeds meer vol met meubels en alles wat nodig is.

Timing – Houd hier rekening mee bij het plannen van je planning U moet de hele zwangerschap babyspullen blijven krijgen. Bekijk ook populaire online babywinkels en probeer koopjes te krijgen. Bedenk of het kind meteen in zijn eigen kamer moet slapen. Veel ouders laten de baby de eerste weken in het bedje of de wieg op de slaapkamer van de ouders slapen. Een eigen kamer is alleen nodig als de baby daar ook echt moet slapen. Kinderpsychologen raden aan om bij de ouders op de kamer te slapen om de sociale binding te bevorderen. Dit kan echter ook betekenen dat ouders ’s nachts vaker wakker worden.

Wil je meteen een eigen kamer, gebruik dan de periode van zwangerschapsverlof voor de laatste inrichtingswerkzaamheden. Dit begint zes weken voor de bevalling. In bepaalde risicogebieden (bijvoorbeeld werk in het ziekenhuis) begint het zwangerschapsverlof eerder. Als er geen hardwerkende helper is om de renovatie te doen, moet de moeder niet te lang wachten. Houd ook rekening met andere data, zoals Kerstmis en jubilea, vakanties en verjaardagen, om ondanks andere verplichtingen alles op tijd te kunnen kopen.

De babykamer plannen

Zwangerschap is een geweldige tijd waar moeder van moet genieten. Er is geen plaats voor stress, dus de aanstaande moeder moet de tijd nemen om door de winkels te slenteren. Vanaf de vijfde maand kan er gestart worden met de inrichting van de inrichting – meestal een kinderbedje, een commode en een kledingkast. Al voor de 15e week van de zwangerschap (SSW) kun je een overzicht krijgen van welke babyaccessoires er op de markt zijn. Gebruik de tijd om reviews van producten te lezen of om te informeren welke flessen en spenen je moet kiezen. Je hebt ook vochtige doekjes, luiers en andere verbruiksartikelen nodig die je misschien van tevoren wilt weten.

Vanaf week 25 kun je de eerste rompertjes en bodysuits kopen. Het zoeken naar een commode kan ook beginnen. Bedenk hoe de kinderkamer ingedeeld moet worden. Vanaf de 30e week van de zwangerschap kun je gaan nadenken over het kopen van fopspenen en drinkflessen. Kies een fabrikant voor de drinkflessen (melk en thee), aangezien de merken meestal niet compatibel zijn met elkaar. Ook zijn er nu bademmers of kruipdekens te koop. Daarna kunt u met een gerust geweten alles krijgen wat u nodig heeft om te dragen. Nu wordt ook de geschatte grootte van het kind bepaald, zodat de kledingkeuze gemakkelijker is. Plan een buffer voor het geval de kleine eerder komt.

Renovatie en opruimwerkzaamheden

Voor velen hoort een blauwe muur in de jongenskamer of een roze muur in de meisjeskamer er bij. Als de babykamer op een genderspecifieke manier moet worden geverfd en ingericht, moet u weten of de baby een meisje of een jongen is. Dit kan pas tegen het einde van de zwangerschap met zekerheid worden vastgesteld. Vermijd in ieder geval felle kleuren – deze kunnen het kind overweldigen. Ook andere kamers moeten worden ingericht, zoals de wieg in de woonkamer. Als de oude studeerkamer nu een kinderkamer wordt, moeten de meubels daar ergens anders heen. Behang, lijm en verf zullen nog enige tijd geurtjes afgeven die de luchtwegen van de baby kunnen irriteren. Daarom moet de renovatie minimaal twee weken voordat de kleine er intrekt klaar zijn.

De babykamer inrichten

De meeste meubels voor baby’s, en ook een complete babykamer, hebben een neutrale kleur. Als je er al zeker van bent dat je de babykamer niet te licht en kleurrijk wilt maken, kun je al vroeg geschikte meubels in lichte houtnuances of in wit kopen. Deze hoeven niet gepast opgesteld te worden, maar kunnen later – als je hebt verbouwd – verschillende bouwvarianten uitgeprobeerd worden. Let ook op de levertijden – de leveringsdatum voor dringend benodigde meubels moet worden vastgesteld, en u moet ook rekening houden met de tijd die nodig is voor montage. Met een neutrale instelling houd je alle opties open. Een neutrale kamer – bijvoorbeeld in groen of geel met een berenmotief – is ook heerlijk. Als er nog een kind wordt gepland, kunnen de meubels opnieuw worden gebruikt, ongeacht of er een zusje of broertje komt. Als je de babykamer genderneutraal houdt, kun je na de geboorte kleuraccenten in lichtblauw of roze toevoegen, bijvoorbeeld met kussens of afbeeldingen. Ook voor meubels en matrassen is het belangrijk dat deze goed geventileerd kunnen worden om de typische geur van nieuwe meubels kwijt te raken. Dus zorg dat je minimaal twee weken voor de uitgerekende datum klaar bent met het opzetten van de meubels, het ophangen van de gordijnen en het leggen van de tapijten.