Geplaatst op

Een van de meest duurzame en weerbestendige houtsoorten: teak

Tuinmeubel

Wie kiest voor teakhouten tuinmeubelen doet een investering voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld avh tuinmeubelen deze in het assortiment heeft.. Ze zijn heerlijk tijdloos en vergen weinig onderhoud. Teak is een van de meest waardevolle houtsoorten ter wereld. Omdat de teakboom erg langzaam groeit, heeft teak een zeer fijne houtstructuur en wordt het gekenmerkt door zijn buitengewone duurzaamheid en weerstand.

De van nature aanwezige essentiële oliën zorgen voor een natuurlijke bescherming van het hout. Weersinvloeden zoals vocht, zon, vorst en temperatuurschommelingen kunnen dit uitstekende hout niet aantasten. Dit maakt teakhouten tuinmeubelen bijzonder geschikt voor permanent buitengebruik – zonder extra oppervlaktebescherming.

De natuurlijke vergrijzing van het hout wordt veroorzaakt doordat de lignine in de celwanden van het teakhout wordt weggespoeld door regenwater.

Ook al is teak een extreem veerkrachtig hardhout, het vereist regelmatig en correct onderhoud. Dit verlengt de levensduur van uw tuinmeubelen aanzienlijk en behoudt zijn schoonheid. En je hebt er lang plezier van. Het is gewoon prettiger zitten op mooie, verzorgde meubels.

Hoe zorg je voor teak?

De juiste verzorging van teakhouten meubelen kan met weinig middelen worden bereikt. We raden aan om aan het begin en aan het einde van het seizoen schoon te maken voordat u uw meubels winterklaar maakt of naar de winterverblijven brengt. Regelmatig schoonmaken voorkomt ook incidentele vlekken.

Groene zeep: verzorg teakhout voorzichtig met natuurlijke zeep

Zeepwater gemaakt van groene zeep is de beste en zachtste manier om voor je teakhouten meubelen te zorgen. Groene zeep is een natuurlijke zeep en bevat plantaardige oliën die naast hun reinigende eigenschappen ook een hydraterende werking hebben. Zo voorkom je dat vuil en andere invloeden van buitenaf in de poriën gaan zitten.

Teak onderhouden: dat doe je met deze gebruiksvoorwerpen

Als je net nieuwe teakhouten meubelen hebt gekocht, raden we aan om deze voor het eerste gebruik af te vegen. Hiermee wordt eventueel teakstof verwijderd dat zich nog aan het meubel kan hechten. Teakstof kan vlekken op lichtgekleurde oppervlakken veroorzaken. Deze zijn echter niet meer zichtbaar na het wassen. Er zijn maar weinig dingen nodig om uw teakhouten meubelen goed schoon te maken: een borstel en eventueel een echte spons.