Geplaatst op

Trouwringen trends 2022

Diamanten

Het belangrijkste voor uw huwelijk is de partner, het belangrijkste voor uw trouwring is het materiaal. En net zoals de liefde voor je partner heel persoonlijk en individueel is, is de beslissing voor de perfecte trouwring ook heel persoonlijk en individueel. Net als uw partner wilt u uw trouwring perfect vinden voor de volgende eeuwigheid. Het is dus eigenlijk tegenstrijdig om te spreken van trends als het gaat om het kopen van trouwringen. Want je moet vooral vertrouwen op de tijdloosheid van het door jou gekozen model.

Toch zijn er enkele trouwringtrends voor iedereen die in 2022 ja wil zeggen. Of beter gezegd, de huidige stijlen van goudsmedenateliers van moderne trouwringen die het in zich hebben om tijdloze klassiekers te worden.

Zilver en goud in de mix

Welk materiaal is het beste voor jouw trouwring? Deze beslissing hangt af van verschillende factoren: uw persoonlijke smaak, uw budget en uw eisen aan het materiaal. Het spectrum reikt van goedkoop, individueel bewerkt zilver tot het gevoelige klassieke geelgoud tot extravagant en duur tantaal.

Verschillende materialen in de mix bieden een interessante variant. Ja, dat kan ook. Je hoeft geen materiaal te kiezen. Mix goud en zilver of verschillende goudlegeringen – en maak je trouwring net zo uniek als de liefde voor je partner.

Ringen met “persoonlijkheid”

In tijden van Instagram, waarin er geen grenzen zijn aan persoonlijke enscenering – en in ruil daarvoor kun je ook oneindig worden geïnspireerd, telt vooral één ding: persoonlijkheid. Bruidsparen presenteren zichzelf, hun levensstijl, hun huwelijk – met alles wat daarbij hoort – graag heel persoonlijk. En natuurlijk speelt ook de trouwring een belangrijke rol. Wat dat betreft is er anno 2022 nog een trouwringtrend: een ring met persoonlijkheid. Trouw aan het motto: wat mag, mag. Laat je persoonlijkheid zien in het ringontwerp – met een speciale vorm, kleur of breedte. Misschien is bijvoorbeeld een paar hoekringen wel precies van jou?

Gekleurde stenen

Trouwringen met rijen diamanten zijn all-time favorieten, klassiekers die elke bruid laten stralen – aan de ringvinger en in het hart. Maar waarom niet voor een gekleurde eyecatcher gaan? Bijvoorbeeld een trouwring met blauwe diamanten? Natuurlijk alleen als jij je er prettig bij voelt – voor altijd.

Speciale gravures

Trouwringen zijn op zich heel individueel, een gravure maakt ze uniek. Klassieke gravures zijn de trouwdatum en de naam van de partner. Maar het kan veel persoonlijker. De binnenkant van de ring biedt niet veel ruimte, maar met een beetje fantasie vind je zeker de perfecte gravure voor jezelf. Of het nu een liefdesspreuk is, een dichtregel, een tweeledig gezegde – verdeeld over beide ringen – of een speciaal symbool. En het mooiste is: wij graveren uw trouwringen gratis voor u. Als dat geen absolute trouwringtrend is in 2022!

Vintage stijl ringen

Zeker nu in onze snel veranderende tijden keren veel mensen terug naar oude waarden en tradities. Als het om design gaat, is vintage ook in zwang. Sieradenringen in vintage stijl zijn gebaseerd op tijdloze klassieke ontwerpen uit de jaren 1920 tot 1950. Trouwringen in vintage-stijl creëren bewust een mooi contrast met onze minimalistische en moderne wereld. Een vintage trend in ringdesign is bijvoorbeeld de molengreep. De uitgebreide contourversiering bereikte zijn hoogtepunt in de periode van Art Nouveau en Art Deco en geeft zelfs de eenvoudigste trouwringen iets heel bijzonders. Niemand kan je beloven dat je huwelijk voor altijd zal duren als je vasthoudt aan oude waarden als het om ringen gaat. Maar je zult een leven lang genieten van je vintage-stijl ring – dat kunnen we beloven!

Gerecycleerde gouden ringen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven, en niet alleen dankzij “Fridays for Future”. En dus mag je ook op je mooiste dag het thema duurzaamheid niet uit het oog verliezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ringen van gerecycled goud? Als klein familiebedrijf vertrouwen we niet alleen op traditioneel vakmanschap, maar hebben we ook altijd aandacht besteed aan duurzaamheid en eerlijkheid. Onze ringen worden uitsluitend gemaakt van gerecycled goud en met diamanten uit conflictvrije gebieden in Duitsland en Oostenrijk onder eerlijke voorwaarden. En dus zijn we helemaal trendy! Kies jij ook je trouwringen?

De mooiste trouwringen ter wereld

Alles – behalve gewoon! Deze stelregel is ook in zwang voor trouwringen in 2022. Toon je persoonlijkheid en draag gerust een ongewone trouwring. Laat je inspireren en laat je goed adviseren bij het kiezen, maar niemand – geen moeder, geen vriendin, geen maatje – introspecteert. Jij en je partner beslissen. Omdat jij en je partner honderd procent comfortabel moeten zijn met je trouwringen. Dus je bent in de mode. En je ring blijft net zo tijdloos en onsterfelijk als je liefde.